Chantal Janzen over overleden Kiki (16): “Ik huil, je bent er niet meer”

Waar de Instagrampagina van Chantal Janzen normaal gesproken vol staat met heerlijke selfies, grappige filmpjes en plaatjes van haar kroost, deelt ze vandaag (14 juli 2021) een raak, verdrietig bericht. “Dit is een editorial voor &C die ik niet wilde schrijven. Ik ben bang voor de woorden, voor de zinnen, voor het schrijven van jouw naam. Ik huil”, begint ze.

In de voetsporten van Chantal Janzen 

De woorden gaan over de 16-jarige Kiki, een meisje dat Chantal twee jaar geleden voor het eerst ontmoette. Niet lang voor hun ontmoeting hoorde Kiki tijdens een vakantie in Thailand dat ze leverkanker had. Ze wilde niets liever dan later in de voetsporen van Chantal Janzen treden, haar ontmoeten en haar het hemd van het lijf vragen.
“We moesten meteen veel lachen. Je zei ook: ‘Ik ben geen gekke fan hoor, ik wil gewoon precíes wat
jij doet, later ook doen!’”, schrijft Chantal.

Zo hoort het niet te gaan 

Het contact tussen de twee dames werd hechter en hechter. En toen werd Kiki ontslagen uit het ziekenhuis. “Ik moest naar je huis. Je was uitbehandeld. Een shock, lieve, grappige, stoere, talentvolle, unieke, kleine vriendin Kiki. Zo hoort ’t niet te gaan”, gaat Chantal verder met haar bericht.

Maar 16 geworden

Samen namen Kiki en Chantal op een van Kiki’s laatste dagen nog een interview op voor het gala van het Prinses Máxima centrum. Een dag nadat de video klaar was, overleed Kiki. “Je bent maar 16 geworden. 16 jaar, verdomme. Je hebt me voorgoed veranderd. Door jouw blik op de wereld ben ik veel, ook mijn werk wat jij zo ambieerde, in een ander daglicht gaan zien. Ik ga meer genieten. Beloofd.”

Maar KIKI’s wens wordt vervuld… Dit schreef ze…

“Hoi lieve mensen, ik ben Kiki. Ik ben 16 jaar en ik heb leverkanker met uitzaaiingen in mijn longen”, vertelt Kiki in haar kennismakingsvideo voor het nieuwe seizoen van tv-programma Over Mijn Lijk. In maart 2020 krijgt ze het slechte, verdrietige nieuws dat ze is uitbehandeld. Toch gaat sterke en vrolijke Kiki niet bij de pakken neerzitten. Zij, en haar familie en vriendinnen, zetten zich in om nog zoveel mogelijk wensen van haar bucketlist af te strepen. Eén daarvan was een langgewenste ontmoeting met Chantal Janzen, met wie Kiki vanaf toen een persoonlijke band heeft opgebouwd. Een andere, nog in te vullen, wens was een donatie aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie door middel van verkoop van een origineel, eigen item.

Kiki Toll wil heel graag iets terugdoen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waar ze geruime tijd deskundig en liefdevol is behandeld en verzorgd. Daarom brengt ze samen met ꓥs We ꓥre ‘shirt Kiki’.

100% van de netto-opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum

Het eindresultaat is een wit, uniseks t-shirt gemaakt van 100% organisch katoen. Op de linkerborst staat een borduursel, een smiley met een rood hart op de wang. Kiki: “Ik houd van vrolijke dingen; bloemen, hartjes, smileys en kleur. Daarom wist ik al snel dat ik daar iets mee wilde doen. Het hartje op de wang van de smiley staat voor liefde, maar is ook symbool voor de sondepleister op mijn wang, die de vorm heeft van een hartje.”

Eén variant heeft onder de smiley de tekst ‘Kus van Kiki’ geborduurd “Chantal Janzen is bij me op bezoek geweest en heeft vlak na haar eerste bezoek aan mij #kusvoorkiki in het leven geroepen. Nu geef ik een kus terug. Vandaar de handgeschreven tekst ‘Kus van Kiki’ onder de smiley”, vertelt een trotse Kiki.

Dit verhaal greep ons, Morselt Mode, ontzettend aan! Wij willen ook een bijdrage leveren aan KIKI én aan het PRINSES MAXIMA CENTRUM. Wij hebben het kleding-label gemaild en gevraagd of wij ook deze T-shirts in onze winkels mogen verkopen. En dat mocht! Zo fijn dat wij een steentje mogen en kunnen bijdragen aan KIKI’s wens. Je kunt het T-shirt kopen bij ons in Borne en Oldenzaal. Hoe fijn is het om samen dit goede doel te steunen?!

En nogmaals… 100% van de netto-opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum.